«Ноосфера» завершила перезмінку польської антарктичної експедиції

Як ми повідомляли в середині лютого цього року, після тритижневого походу з Кейптауна на острів Кінг-Джордж борту українського криголама «Ноосфера» 47-ма польська антарктична експедиція досягла станції ім. Генрика Арцтовського.

Цими днями полярники з Польської антарктичної станції ім. Генрика Арцтовського розмістили на своїй фейсбук-сторінці чудові фото і зворушливий коментар про візит українського наукового криголама «Ноосфера» і початок зимового сезону чергової польської антарктичної експедиції.

«І це сталося. Знову на нашій станції з’явився знайомий силует «Ноосфери» — українського криголама, який не так давно привіз нас на острів Кінг-Джордж. Розвантаження вантажів, у тому числі свіжих овочів і фруктів, а, перед усім, транспортування людей і багажу на корабель було напрочуд злагодженим і швидким. Нічого не залишалося, як востаннє попрощатися з від’їжджаючими літніми гостями, побажавши їм щасливої ​​дороги та спробувати знайти себе в новій реальності.

Важко описати почуття вісьмох зимівників, які залишаються на станції. Після такої насиченої і багатолюдної літньої пори – раптова тиша і порожнеча, вкрита мальовничим білим пухом. Змінилося не тільки оточення, а й графік роботи. Починаємо чергування на кухні, і всі корпуси станції потрібно підготувати до зими. Що б не сталося протягом наступних кількох місяців, ми можемо розраховувати тільки на себе.

Побажайте нам удачі!».

This slideshow requires JavaScript.


Читайте також:

Відбулася перезмінка Української антарктичної експедиції

Криголам «Ноосфера» доправив на станцію учасників 28-ї Української антарктичної експедиції

47-ма польська антарктична експедиція на борту українського криголама «Ноосфера» (фото)

 

Related posts

Leave a Comment